Gift Card
Så kom det danska smørrebrødet till Östermalm
För 20 år sedan tog Nybrœ Smørrebrød in det bästa av Danmark i Östermalms saluhall. Även om basen alltid är husmanskost på bröd så har smörrebrödet en sagolik variationsrikedom. Bara man håller hårt i traditionerna. På Nybrœ jobbar Vincent Vintilescu och hans kollegor enbart med danska råvaror och de har en genuin ambition att servera äkta danska smørrebrød. Möt eldsjälarna som gjort ett danskt kulturarv till en svensk succé.
Så kom det libanesiska köket till Sverige
För 25 år sedan öppnade Beirut Café på Engelbrektsgatan i hjärtat av Stockholm. Då var det Sveriges första libanesiska restaurang. Idag pulserar Libanons huvudstad varje dag och kväll inne i Östermalmshallen, och arvet från mamma Roses puttrande grytor och såser lever kvar i den omåttligt populära restaurangen och delikatessbutiken.
Europas finaste fiskaffär
I början av 1920-talet stod en fiskardotter på ett salutorg vid Stockholms ström och skrev historia. Allt fler kunder började prata om de fantastiska fiskarna, de färska skaldjuren och fiskardotterns unika tillagningskunskaper. Köerna till gatuståndet blev till slut ohållbart långa och 1926 flyttade Lisa Elmqvist in i Östermalms Saluhall. Idag, snart 100 år senare, håller den fjärde generationen av familjen Elmqvist liv i historien på samma plats.
Mat är orsaken till allt gott i livet.
En bit in i Östermalms Saluhall finns en oas som exploderar i smakfulla färger och dofter. I över sex decennier har Lisbeth Janson Frukt & Grönt gett sina kunder frukter, grönsaker och delikatesser utöver det vanliga. Något annat än toppkvalitet finns inte. Ägarna Lukas Wojarski och Eva Pettersson kan nämligen inte sova om inte allt i deras butik håller högsta klass.